dilluns, 26 de març del 2012

BARRANC DE L'INFERN - VALL DE LAGUAR

Interessantísima excursió tant des d'un punt de vista paisatgístic, gràcies a una orografia abrupta i salvatge, com cultural, degut als nombrosos testimonis d'herència morisca que anirem trobant-se pel camí. Antics pous, desplobats, abancalaments a indrets inhòspits de difícíl accés o el propi camí, amb els més de sis mil graons de pedra que encara es mantenen, ens parlen d'antigues formes de vida com si fòren una pàgina de la nostra història escrita a l'aire lliure.
Moment ideal per a visitar-lo el diumenge passat per les plutges caigudes a principi de setmana, ja que el salt de la gran cascada del Barranc de Fleix portava encara una bona quantitat d'aigua.


dilluns, 12 de març del 2012

PUIG CAMPANA - Diada del País Valencià 350mt 6a+

Itinerari clàsic i lògic amb uns primers llargs prou interessants, una part mitjana inevitable pel jardí del realet que trenca la continuitat de la via i un magnífic llarg final amb una xemeneia desplomada molt disfrutona i agradable d'escalar. Eixida fàcil i ràpida pels dos últims llargs de l'esperó central.
Recentment s'han ficat bolts a les reunions i alguns pasos, encara que tindrem que pujar una dotació standar de friends per a completar l'assegurament. Al segon llarg hi ha una reunió a uns 15 metres que és recomanable botar-se i continuar fins a la següent, quedant així una preciosa tirada que combina fissura i placa d'una manera molt elegant, el millor tram junt a la xemeneia.
En línies generals, i sense ser un viote o una de les millors del sector central,  recomanable per asidus i clasicomans.






dijous, 1 de març del 2012

OLIANA - Uesmap 500m 6c

Itinerari molt ben trobat amb tots els números per esdevindre un clàsic de la zona. Escalada llarga i variada amb els cinc primers llargs molt interessants, especialment l'esplèndid i sostingut mur de l'inici i el desplomat diedre del quart, dos tirades i un curt jardí al mig que li resten algo de continuitat a la via i un esperó de quatre llargs al final magnífic, amb una espectacular tirada de 6a entre sostres o un altra progresant per un vertical mur de gotes d'aigua que al remat deixen molt bones sensacions.

Encara que la via és troba prou equipada amb bolts i pitons, convindrà pujar-se un joc d'aliens i un parell o tres de camalots fins al 2. Bona roca en general, encara que tindrem que anar alerta i tantejar algunes preses que les repeticions aniran netejant. Junt al divertit, llarg i panoràmic descens activitat molt recomanable.