diumenge, 29 d’abril del 2012

TETE D'AVAL RANXEROX + PRH 350mt 6b+

Preciosa combinació amb dificultats homogènies que solca els grisos murs de la Tete d'aval d'una manera directa i elegant. Excel.lents els quatre primers llargs de la Ranxerox amb un inici finet de gotes d'aigua, un segon llarg magnífic de desplom amb canto en diagonal i els dos següents per esplèndids i sostinguts murs de regletes i forats. 
El tram que correspon al Pilier Rouge d'Hedbo varia una mica i oferix una escalada amb més fissures i alguns desplomets que li donen a la via un ambient vertical i aeri fins al final. D'esta segona part de la via destaca el final del primer llarg, un preciós mur vertical de regletes netes, i el penúltim, un conjunt de xicotetes fissures desplomades amb bon canto que ens farà gaudir de valent.
Una vegada arribats a la repisa de dalt podem rapelar o continuar a l'esquerra cinc llargs més per la part final de la Ranxerox.



TENAILLES DE MONTBRISON - Vol et volupte 380 mt 6c

Complet i variat traçat esportiu del tot recomanable esdevingut en clàsic del massís. Plaques, fissures o desploms van obrint-se pas de manera lògica i evident per un calcari de gran qualitat amb amples  i obertes panoràmiques de Briançon com a teló de fons. Destacar-ne el vertical mur del segon llarg, l'atlètica llastra del quart o el magnífic esperó roig i l'esplèndida bavaresa del final, un llarg perfecte per a eixir amb bon sabor de boca després d'haver escalat una via molt ben parida.


dimecres, 25 d’abril del 2012

ALMEDIJAR - CERRO GORDO - LA MOSQUERA

La Mosquera és el bosc de sureres millor conservat d'Espadà i això ho convertix en una joia que cal conèixer, valorar i mantindre. Una bona manera d'apropar-nos a ell és pujar al Cerro Gordo des d'Almedijar i completar la circular passant pel propi bosc i l'antiga explotació carbonera de La Mosquera, a hores d'ara en ruïnes.
L'agradable i tranquil.la població d'Almedijar també ens oferix interessants atractius gastronòmics amb la formatgeria artesana Los Corrales, la bodega Alcovi i diferents olis de bona qualitat.
Dos llocs recomanables per a menjar. D'una banda el restaurant Castillo amb especialitats com carn a la pedra, formatge casolà del poble o llesques amb ou de postre excel.lents, i d'una altra el Bar Jocar especialitzat en paelles i carns a la brasa.



dilluns, 23 d’abril del 2012

SUERAS - ORGANOS DE BENITANDÚS

Sorprenent i completa excursió amb diferents atractius paisatgístics com ara les vistoses formacions dels Organos de Benitandús, l'embassament al mateix poble, les magnífiques panoràmiques de la comarca de La Plana i el Massís de Penyagolosa que se'ns van presentant al llarg del camí o els extensos boscos barreja de pins i sureres, tot això sense oblidar-nos d'alguns apunts culturals ben interessants com ara l'antic castell àrab de Maus a la vall de Sueras, les trinxeres de la guerra civil a la part alta dels Organos o l'abandonat Mas de la campana. Tot plegat una passejada ben recomanable i bonica.




dimecres, 4 d’abril del 2012

PENYAL D'IFACH Costa blanca 220mt 6c+

Una de les joies de la paret. Gran clàsica i elegantísim traçat que oferix una variada mostra d'escalada penyalera amb trams de placa fina a l'inici, alguna fissureta al segon llarg, un tramet de blocs crocanti característic al tercer, un boníssim mur de romos al quart, una eixida en xorrera al cinqué i un desplom gruyere també típic per a terminar, tot això adobat amb l'ambient marí que fa tan especial escalar ací.
En definitiva, una via esportiva amb una mica de tot i que no defrauda, sent una de les rutes més repetides de la paret amb tota justicia.





dimarts, 3 d’abril del 2012

PONOTX - Café licor 440mt 6b/Ae o 7b

Clàsica ruta del Ponotx amb una part central magnífica que puja de manera directa i elegant un esperó amb gran qualitat de roca i ambient. Llàstima d'una part final irregular tallada per dos jardins que li resten continuitat i verticalitat a la via, tot i que en línies generals la via és prou recomanable.
L'escalada és mantinguda i homogènia en 6a-6b exceptuant dos desploms més difícils en lliure, el primer d'ells amb una curta secció a bloc de bidits i nyapes i el segon més de continuitat sobre bon canto, encara que estos llargs és troben equipats per a passar en Ae.
Via totalment equipada amb bolts, pitons, ponts de roca i preparada per a rapelar per si no volem fer la part final.


dilluns, 2 d’abril del 2012

VALL DE LA GALLINERA

Pujada a la Penya Foradada des de Benissivà aprofitant un dels millors moments de l'any per a visitar la vall, ja que esta setmana estem en plena floració dels cirerers i el paisatge adquirix unes tonalitats especials.
Si volem completar l'excursió amb un toc gastronòmic tenim dos opcions interessants amb una relació qualitat-preu més que raonable. A Benialí el restaurant Sabors i a Benissivà El Raval, este últim però sols els caps de setmana.