diumenge, 28 d’octubre del 2012

PONOTX - Estado emocional + Carpe diem 6c+ 400mt

Molt bona combinació de vies que ens permetrà escalar el sector central en tota la seua longitut d'una manera lògica i directa, aprofitant un llarg de la recent Fuga de cerebros i els dos últims murs de Carpe diem.
Escalada variada i de qualitat, on tot i predominar les plaques de gotes d'aigua també anirem trobant fissures, travesses i desploms.
Excel.lents els dos primers i dos últims llargs d'Estado emocional, així com el desplomat mur final de Carpe diem, per moments una autèntica "oda al canto gregoriano".
Dur un joc d'aliens i friends fins al 2 per a completar el variat equipament existent de bolts, spits, pitons i ponts de roca. Exceptuant algún tram aïllat amb matolls roca esplèndida. De les opcions més recomanables del Ponotx en el seu grau de dificultat, encara que un parell de repises a la part de dalt li lleven una mica d'ambient a la ruta.


dilluns, 15 d’octubre del 2012

PENYAL D'IFACH - Mare nostrum 350mt 7a+

Recent apertura que en pocs mesos de vida ja ha rebut nombroses repeticions i va camí d'esdevindre una clàsica imprescindible del Penyal.
Itinerari esportiu molt ben resolt amb un traçat sorprenent, que despres d'escalar un esplèndid mur en els seus dos primers llargs serpenteja entre coves, sostres i desploms donant com a resultat una línia molt vistosa i  espectacular on predomina l'escalada atlètica.
Sense que cap dels llargs desmeresca, destacar-ne l'interminable mur del primer i els desploms del cinqué i seté.
Una de les millors vies del Penyal al seu estil.




dimecres, 10 d’octubre del 2012

MONTREBEI - Puñalada trapera 260mt 6c

Bona via que escala la part esquerra de l'esbelta i llunyana Pilastra dels voltors, un indret solitari amb certes dosis de contrada salvatge donada la seua ubicació i aproximació.
Itinerari amb dos parts ben diferenciades: una primera que consta de tres magnífics llargs de placa gris equipats amb spits i una segona on els diedres i l'autoprotecció predominen.
Al segon llarg, si volem escalar-ho en lliure, tindrem que botar-se una xapa roja per l'esquerra i continuar, mentres que al sisé no cal clavar com diu alguna ressenya. Dur joc d'aliens i friends fins al 3, sent opcional repetir 1 i 2.
En global bona roca i via molt recomanable, únicament deslluïda per algún tram matojero al cinqué llarg i l'eixida.









dimarts, 9 d’octubre del 2012

MONTREBEI - Globeros en alaska 265mt 7a

Boníssima via semiesportiva que solca una vistosa succesió de murs i plaques verticals esguitades de xicotetes fissures i algún desplomet. Escalada molt el.legant on predominen les regletes i la continuïtat sobre un calcari de gran qualitat.
Destacar la quarta tirada, la més difícil i estètica de totes, o la sisena, molt ben trobada. Joc d'aliens i friends fins al 2, sent opcional el 3 per al primer llarg.
En general, via molt recomanable i ràpida.