dimarts, 15 de maig del 2012

ROMA

Ciutat vital, sorollosa, plena de història i de gent, amb una bellesa de gran potència visual i una atmòsfera de dolce vita molt agradable. Ampla i variada oferta gastronòmica per assaborir cada moment del dia. Pel matí podem desdejunar a qualsevol dels nombrosos forns a llenya que couen una gran varietat de pans, i alhora lluïxen una esplèndida reposteria a les seues vitrines per acompanyar el capuccino. Si volem deixar el menjar fort per al sopar, al migdia podrem trobar moltes "xarcuteries" on gaudir d'una considerable varietat de fiambres,  formatges i especialitats diverses com les tomaques seques, la mozzarella de buffala o l'oli d'oliva, magnífic en general. 
La vesprada gastronòmica pot encetar-se amb un clàsic, el gelato, i a mesura que s'apropa l'hora del sopar és interessant deixar-se caure per alguna de les múltiples enoteques per a fer-se una xicoteta idea de les diferents varietats de vins italians. Dels tastats, i a mode d'impressió general molt bàsica, diria que el Nero d'Avola es bo, el Chianti clàsico molt bo i el Brunello de Montalcino excel.lent. 
No podia faltar un sopar de pasta fresca i casolana, sent la Trattoria Lilli al centre històric o Alle fratte al trastevere dos opcions amb una relació qualitat- preu molt bona.
Per arredonir superba actuació de Steven Wilson a la gira del Grace from drowning.




2 comentaris:

  1. Una bona sorpresa! Has escrit sobre la ciutat de Roma. M'alegra saber que també ets capaç d'anar a peu. Moltes i bones fotos.
    D.

    ResponElimina
  2. Passejar és un altra de les meues aficions, tot i que preferisc les sendes de muntanya. De totes maneres tots els anys faig un parell de viatges més urbans com aquest i els gaudix de valent també.
    El problema és que no tenim temps en una vida per poder fer o visitar tot allò que voldríem, i per això al remat tenim que seleccionar els tipus de viatge i activitats que més ens agraden.
    Per ordre ficaria primer els esports de muntanya, incloent-hi els propis paisatges, després la gastronomia i al tercer lloc l'interés pels pobles i ciutats, encara que tots els factors terminen per interrelacionar-se entre ells.

    ResponElimina