dilluns, 17 de setembre del 2012

PARC NATURAL SAJA - BESAYA

És l'espai natural amb més superficie protegida de Cantabria oferint un paisatge humanitzat, íntim i acollidor, amb relleus suaus i cims arredonits on es barrejen extenses mases forestals, especialment fagedes i rouredes, amb amples zones de pastures on les vaques i els cavalls son els protagonistes.
La vistosa arquitectura popular és un altre dels elements interessants d'esta zona, i per extensió de gran part de la Cantabria rural. Poblacions com Bárcena, Los tejos, Tudanca o Carmona són una bona mostra.
No podem oblidar-nos de la contundent gastronomia muntanyenca on destaquen les carns i fiambres de porc senglar i cèrvol, juntament amb els llops els exponents més destacables de la fauna salvatge, diferents tipus  d'orujos, formatges variats i el potent cocido montañes, l'autèntic protagonista.
Dos excursions recomanables per a conèixer millor el Parc: La travessa Saja - Tudanca i un altra circular començant a Bárcena, pujant al coll d'Ozcaba, baixant per Los tejos i tornant al punt d'inici.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada