dilluns, 6 de maig del 2013

BENIMAURELL - CAVALL VERD

La Vall de laguar és un esplèndid balcó on gaudir d'una meravellosa postal del Mediterrani. No sols això, també és una preciosa vall de muntanya amb bonics pobles, nombroses fonts d'on brolla l'aigua fresca i neta, oliveres, armelers o cirerers que amb el seu cromatisme divers i canviant embellixen el paisatge segons l'estació de l'any.
A més a més l'emprenta històrica se'ns farà palesa a cada pas que donem per qualsevol dels racons de la vall, tant si agafem el camí de les Juvees com si pujem al Cavall verd entre d'altres. La pujada al cim del Cavall, a banda de fer-nos gaudir d'una magnífica panoràmica de la Vall de Pop, Dènia, el Montgó o la Serra de segaria, és una pàgina d'història a l'aire lliure. Amb el decret d'expulsió dels moriscos, el 25 de Setembre de 1609, milers d'aquests es refugiaren als indrets dels voltants del Cavall fins que les tropes cristianes els bandejaren definitivament al Pla de Petracos.
Compta la llegenda que el profeta els enviaria un cavall verd alat per salvar-los...


3 comentaris:

  1. Que boniques les fotos i la història del racó que ens recomanes en aquest cas.
    Visita obligatòria quan tornem a la nostra terra, enhorabona una vega més per les fotos i la tria de l'excursió.

    ResponElimina
  2. Un xicotet paradís la Vall de laguar. Paisatge, gastronomia, cultura i esport.

    ResponElimina
  3. El lloc ens va encantar als dos. Sí, Va ser tot un encert la tria de l'excursió, s'alça com a fort candidat per a desbancar a la benvolguda Gallinera en la nostra visita anual durant la floració dels cirerers... Tot i que la Gallinera sempre serà un lloc especial...

    ResponElimina