dilluns, 26 de març del 2012

BARRANC DE L'INFERN - VALL DE LAGUAR

Interessantísima excursió tant des d'un punt de vista paisatgístic, gràcies a una orografia abrupta i salvatge, com cultural, degut als nombrosos testimonis d'herència morisca que anirem trobant-se pel camí. Antics pous, desplobats, abancalaments a indrets inhòspits de difícíl accés o el propi camí, amb els més de sis mil graons de pedra que encara es mantenen, ens parlen d'antigues formes de vida com si fòren una pàgina de la nostra història escrita a l'aire lliure.
Moment ideal per a visitar-lo el diumenge passat per les plutges caigudes a principi de setmana, ja que el salt de la gran cascada del Barranc de Fleix portava encara una bona quantitat d'aigua.


2 comentaris:

  1. Has utilitzat una literatura més romàntica que normalment. En canvi, no dius on està el barranc, i totes les persones no ho saben.
    Coneixes les vies de Serra d'en Galceran?
    D.

    ResponElimina
  2. Tinc en preparació una idea editorial, així que tinc que anar trobant la inspiració de mica en mica. De totes formes és una excursió amb un component cultural molt potent, així que vaig pensar que calia fer una xicoteta introducció més ampla.
    Si el punt fort d'una ruta és únicament el paisatge, preferisc que siguen les imatges les que parlen i que cadascú veja en elles l'estímul propi per anar a fer-les.
    Pd - Ubicació detallada a l'encapçalament.

    ResponElimina